تحولات لبنان و فلسطین

"شنیده ها حکایت از این موضوع دارد که در روزهای گذشته یک ویروس ناشناخته با علایم نگران کننده، در شهر مشاهده شده است که بیشتر، کودکان را درگیر می کند."

آیا ادعای شیوع ویروس ناشناخته و نگران کننده در شهر صحت دارد؟

آیا این خبر منتشر شده در خصوص شیوع ویروس ناشناخته ای که کودکان را درگیر کرده و قدرت راه رفتن را از آن ها می گیرد، در برخی رسانه ها صحت دارد.

دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری کرونا، آنفوآنزا و تب دنگی در این باره به خبرنگار قدس آنلاین می گوید: ما کشوری با ۸۵ میلیون نفر جمعیت هستیم؛ بنابراین آیا چنانچه یک کودک صبح از خواب بلند شده و حالش خوب نیست و نمی تواند راه برود باید نتیجه گرفت که این اتفاق نشانه شیوع بیماری عفونی در کشور است؟!

وی ادامه می دهد: در کدام نقطه دنیا بر این اساس چنین آماری ارائه می دهند؟ بنابراین تنها به موضوعی باید اهمیت داد که مستند باشد. برای مثال باید مشاهده کنیم در شهرستان ها و استان های مختلف از بیماری با نشانه های مشابه شکایت می شود و سپس آن را به ۸۵میلیون نفر تعمیم دهیم.

ظهور رینو ویروس ها

اما واقعیت این است در حال حاضر پس از فروکش کردن ویروس کرونا، ویروس های دیگری فرصت ظهور پیدا کرده اند.

ویروس هایی که در جامعه شایع شده اند بیشتر رینو ویروس ها هستند که عامل ایجاد کننده سرماخوردگی هستند و در کودکان بیش از بزرگسالان شیوع دارد. به ویژه بچه هایی که به مهدکودک می روند و یا کودکانی که نخستین سال های ورود به دبستان را تجربه می کنند.

چراکه این کودکان پیش از این وقت خود را در منزل می گذراندند و با ویروس در تماس نبودند اما حالا با کوچک ترین تماس با ویروس از راه همکلاسی، معلم، سرویس مدرسه و غیره ویروس سرماخوردگی به آن ها سرایت می کند.

دومین ویروس، آنفلوانزا است که متأسفانه امسال دسترسی مردم به واکسن آنفلوانزای مناسب خیلی کم و میزان پوشش واکسیناسیون بسیار کم بوده و موارد متعدد گرفتاری ویروس آنفلوانزا را در بیمارستان های مختلف کشور دایم.

سومین ویروس، کووید است. اگرچه اسمش از بین رفته اما خودش کاملا از بین نرفته است و موارد متعددی از ویروس کرونا را در دورترین نقاط کشور داریم، با اینحال میزان شیوع آن اصلا مانند گذشته نیست.

مردانی می افزاید: علاوه بر ویروس هایی که نام برده شد، ویروس های دیگری نیز مانند آدنو ویروس، آر اس ویروس و دیگر ویروس های سرماخوردگی در کشور وجود دارد که از شدت شیوع بالایی برخوردار نیستند.

راهکارهایی برای مقابله با ویروس ها

عضو کمیته کشوری کرونا، تب دنگی و آنفوآنزا توصیه می کند چنانچه فرزند، همسر یا یکی از اعضای خانواده بیمار است مانع رفتن او به سر کار یا مدرسه شویم تا سبب ابتلای دیگران نشود.

در صورت داشتن نشانه های بیماری از رفتن به مکان های عمومی و جمعی مانند مترو و مراسمی مثل عروسی، عزا و غیره خودداری کنیم و چنانچه اصرار بر شرکت در مراسم داشتیم حتما از ماسک استفاده کنیم.

عضو کمیته کشوری کرونا، تب دنگی و آنفوآنزا ضمن تأکید بر شست و شوی مکرر دست ها می گوید: ثابت شده شست و شوی مکرر دست ها موجب قطع زنجیره انتقال عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی از جمله آنفلوآنزا، کرونا و ویروس سرماخوردگی خواهد شد.

وی تغذیه مناسب، استراحت، استفاده شلغم و مرکباتی مانند پرتقال، نارنگی و لیموشیرین را نیز بسیار کمک کننده می داند.

با پشه دوستدار سرما چه کنیم؟

عضو کمیته کشوری کرونا، تب دنگی و آنفوآنزا در پاسخ به پرسش ما درباره وجود پشه آئدس و شیوع تب دنگی در جامعه ایران می گوید: پشه آئدس بیماری تب دنگی ایجاد می کند. خوشبختانه با وجود این که پیش بینی می شد ممکن است درباره تب دنگی، همه گیری اتفاق بیفتد، چنین چیزی رخ نداد اما موارد تکثیر آن در استان های درگیر (بوشهر، سیستان و بلوچستان، بندرعباس، خوزستان، گیلان و مازندران) هنوز وجود دارد.

مردانی توصیه می کند: در موارد غیر ضروری به استان های درگیر تب دنگی مسافرت نکنیم و چنانچه مجبور به سفر شدیم و قرار بود شب را در این مناطق سپری کنیم از پشه بند یا پمادهای دفع حشرات که با قیمت ارزان در داروخانه ها موجود است استفاده کنیم.

دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری های عفونی نیز درباره شیوع ویروس جدید در جامعه اذعان می کند: خبر شیوع ویروس خطرناک و نگران کننده، شایعه ای بیش نیست و در حال حاضر ویروس ناشناخته و خطرناکی وجود ندارد.

این در حالی است که مینو محرز متخصص بیماری های عفونی، به تازگی به شیوع یک ویروس ناشناخته اشاره کرده بود که افراد مبتلا با علایم گوارشی مواجه می شوند.

محرز در پاسخ به این پرسش که عامل این ویروس ناشناخته چه می تواند باشد، گفته بود هنور عامل بیماری را نمی دانیم اما پس از پاندمی کرونا، باید منتظر ویروس های جدید باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.